Hvorfor trener jeg, egentlig?

I mars 2009 får jeg diagnosen Churg-Strauss. Det er som å få en knyttneve i magen. Jeg hadde lenge vært syk, veldig syk, men ville ikke innse det selv. Da jeg endelig kom inn på sykehuset kom jeg i rullestol, ute av stand til å gå selv. Jeg har trent meg opp fra å sitte i den stolen, til å klare å karre meg gjennom New York Marathon. Veien dit har vært lang og tung. Blod, svette og tårer er ikke fullt ut dekkende. Men jeg har klart det, og det er jeg stolt av. På grunn av at jeg er blitt syk, må jeg trene. For å klare meg gjennom hverdagen. Men å trene, det er god medisin det, ikke sant;)

Etter jeg ble syk satte jeg meg som mål å gjennomføre et maraton i året. Det gir meg både motivasjon og inspirasjon til å trene året gjennom. I denne bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg trener, hva jeg trener og om hvordan jeg har det. Sånn egentlig.

tirsdag 5. april 2011

2 år siden jeg ble syk

Tenk, det er allerede gått to år siden jeg fikk diagnosen min. Og det har vært to år med både reale nedturer og oppturer.

Da jeg kom inn på sykehuset den gangen, kunne jeg ikke gå, og jeg besvimte av smerte på sofaen. Hjertet og lunger fungerte ikke helt som det skulle,  jeg var rett og slett rimelig syk. Sammenlignet med hvordan jeg hadde det da, har jeg absolutt ingenting å klage over idag;) Jeg fungerer fint, er på jobb, reiser og trener. Men jeg er mye sliten, og jeg går med en konstant følelse av å ha hodet fullt av bomull. (Her er det noen som mener at det siste ikke akkurat er noe nytt....)

Jeg går fortsatt på en del medisiner, og det må jeg muligens bestandig gjøre. Men jeg tenker at det får være greitt, så lenge dosene er såpass lave som de er nå. Denne uka kuttet jeg enda litt mer ned på de smertestillende tablettene, og så langt kjennes det ut som om det fungerer bra;) Så får vi se om jeg kan få lov å redusere litt på kortisonen også, det er jo de jeg sliter mest med.

Men alt i alt, det går greitt synes jeg. Men det har vært en lang prosess å lære seg å være syk. Øvelse gjør mester! Jeg begynner å bli riktig flink;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails