Hvorfor trener jeg, egentlig?

I mars 2009 får jeg diagnosen Churg-Strauss. Det er som å få en knyttneve i magen. Jeg hadde lenge vært syk, veldig syk, men ville ikke innse det selv. Da jeg endelig kom inn på sykehuset kom jeg i rullestol, ute av stand til å gå selv. Jeg har trent meg opp fra å sitte i den stolen, til å klare å karre meg gjennom New York Marathon. Veien dit har vært lang og tung. Blod, svette og tårer er ikke fullt ut dekkende. Men jeg har klart det, og det er jeg stolt av. På grunn av at jeg er blitt syk, må jeg trene. For å klare meg gjennom hverdagen. Men å trene, det er god medisin det, ikke sant;)

Etter jeg ble syk satte jeg meg som mål å gjennomføre et maraton i året. Det gir meg både motivasjon og inspirasjon til å trene året gjennom. I denne bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg trener, hva jeg trener og om hvordan jeg har det. Sånn egentlig.

onsdag 25. april 2012

Mør og fin!

Jeg kjenner det før jeg åpner øynene. Når jeg strekker meg mot klokka for å slå av alarmen, kjenner jeg det. Det stritter i mot. Ikke bare fordi det er tidlig og jeg egentlig vil sove lenger. Nei, det er musklene mine som stritter i mot. Absolutt alle musklene i kroppen skriker og jamrer seg etter behandlingen de fikk i går. Dette er deres måte å hevne seg seg på. Den minste bevegelse i dag vil gjøre vondt. Jeg må sannsynligvis gå baklengs nedover trappene. Kan det virkelig være så ille? Akkurat nå kjennes det slik ut. Jeg kreker meg opp av senga mens lår-, rumpe-, mage- og ryggmuskler verker. Arm- og skuldermuskler er ikke særlig samarbeidsvillig når jeg åpner døra. Og det er ikke med lette og ledige skritt jeg går inn på badet. Å løfte armene for å vaske håret i dusjen er nesten umulig! Dagen derpå er ikke bestandig enkel å komme gjennom:) Men det er lenge siden jeg har vårt så støl. Timen med PT-Hilde på SATS i går er skyld i dette. Der fikk jeg kjørt meg, og har brukt muskler jeg knapt nok visste eksisterte. Dette har jeg og kroppen min godt av, tenker jeg når jeg til og med kjenner det i musklene når jeg løfter kaffekoppen ved frokostbordet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails