Hvorfor trener jeg, egentlig?

I mars 2009 får jeg diagnosen Churg-Strauss. Det er som å få en knyttneve i magen. Jeg hadde lenge vært syk, veldig syk, men ville ikke innse det selv. Da jeg endelig kom inn på sykehuset kom jeg i rullestol, ute av stand til å gå selv. Jeg har trent meg opp fra å sitte i den stolen, til å klare å karre meg gjennom New York Marathon. Veien dit har vært lang og tung. Blod, svette og tårer er ikke fullt ut dekkende. Men jeg har klart det, og det er jeg stolt av. På grunn av at jeg er blitt syk, må jeg trene. For å klare meg gjennom hverdagen. Men å trene, det er god medisin det, ikke sant;)

Etter jeg ble syk satte jeg meg som mål å gjennomføre et maraton i året. Det gir meg både motivasjon og inspirasjon til å trene året gjennom. I denne bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg trener, hva jeg trener og om hvordan jeg har det. Sånn egentlig.

søndag 28. november 2010

Stolt av meg selv!

Jepp, jeg er egentlig det. For 20 måneder siden kunne jeg ikke engang gå rundt spisestuebordet. Nå gjennomfører jeg maraton. Og jeg begynner å få litt bedre fart når jeg løper også. Det er bra, og det er det jeg er stolt over akkurat nå. I dag har jeg vært på SATS, og jeg klarte å holde god fart på mølla. Raskere enn før jeg ble syk, til og med! Så ja, jeg er stolt! Og jeg tenker at jeg er glad for at jeg bestemte meg for ikke å bli liggende i den sykesenga. Selv om jeg fortsatt av og til ramler ned i den...for en stund.

Så noen fakta om dagens treningsøkt;

Oppvarming på mølle, 15 minutter
Coopers test - REKORD
5  minutters gange på mølla etterpå, mens jeg prøvde å få igjen pusten.....

Styrketrening:

Lat Mach  - rekord
Leg Curl - rekord
Leg Press

Rygg og mage øvelser
Og mens jeg svetter på mølla og med tryketreninga, drømmer jeg meg tilbake til Firenze. Neste gang jeg skal dit, lover jeg meg selv å ta med joggeskoa.

onsdag 24. november 2010

Grei økt

En kort og grei økt i dag. Synes det er greitt å starte litt forsiktig etter et så langt avbrekk. Så i dag ble det oppvarming på mølla, før jeg tro til med denne 1000 meter mølla øvelsen min. Kun 9 sekunder dårlige enn det beste jeg har prestert. Det er ikke så galt det. Så ble det noen intervalldrag før det ble litt styrke.

Og siden jeg ikke husket hva jeg hadde på Pullyen før jeg reiste til Firenze, ble det rekord;) Fordi jeg bare la på en vekt som jeg syns virket rimelig. Smart.

Makspulsen i dag ble 184, snittpuls 152.

Og i morgen reiser jeg til Levi med Tromsø Slalomklubb.

søndag 21. november 2010

Endelig tilbake

Etter 10 dager i Firenze og noen dager hvor jeg har vært syk, er jeg endellig tilbake i trening. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke trente noe som helst i Firenze, jeg har det. Men jeg fikk kompensert noe med at jeg gikk veldig mye, og jeg har ikke tall på hvor mange trapper jeg gikk opp og ned. Flere ganger om dagen.

Men jeg var tilbake på SATS i dag, og jeg kastet meg over sykkelen med "rekord" stemplet i panna. Og jeg slo forrige rekord med 460 meter! Så kanskje jeg hadde godt av et avbrekk i treninga?

Jeg gjennomførte også et par styrkeøvelser, men her ser jeg at jeg har gått ett steg tilbake. Det er som forventet, og jeg regner med at jeg må bruke et par uker på å komme tilbake til der jeg var.

Men som sagt, det var godt å komme tilbake i trening;)

lørdag 6. november 2010

En pause i treninga

Jeg er i Firenze. Og jeg har ikke tatt med treningstøy. Sløvt, sier du kanskje. Og akkurat nå angrer jeg litt på det. Men det er meldt regn i 10 dager, og da orker jeg ikke å løpe. Enda sløvere, sier du kanskje nå. Og jeg er helt enig. Men det ble nå engang sånn. At jeg ikke tok med treningstøyet. Jeg skal jobbe litt mens jeg er her. Skal på befaring på noen nye bostede, og jeg skal teste restauranter og kafeer. Jeg skal på museer, gallerier og i kirker. Og jeg gleder meg. Så får jeg heller ta konsekvensen av det, og trener mer effektivt når jeg kommer hjem.

Dersom du har lyst til å lese bloggen min fra Firenze, se www.torill-utenfilter.blogspot.com
Så sant jeg har tilgang til nett der jeg skal bo, skal jeg prøve å blogge litt hver dag.

tirsdag 2. november 2010

Artigere og artigere!

Skulle trene en rolig langøkt på mølla i dag. Det har jeg nemlig utsatt lenge. Og det begynte bra. Men så fikk jeg så veldig lyst til å prøve den derre rekorden på 1000 meter mølle igjen...

Og gjett - ny rekord. Det er bare så artig;) Det er moro å se at jeg har så god fremgang, og at den vonde foten faktisk "virker" greitt.

Og så var det litt styrkeøvelser etterpå da. Og samme her, personlig rekord på løpende bånd;)

Leg extension
Leg Curl
Sit-ups
Planke
Ryggøvelser

Jeg hadde det utrolig morsomt på trening i dag;)

Og bare litt selvskryt til slutt, jeg klarte å trene 17 ganger i løpet av oktober. Og det er jeg strålende fornøyd med.
Related Posts with Thumbnails