Hvorfor trener jeg, egentlig?

I mars 2009 får jeg diagnosen Churg-Strauss. Det er som å få en knyttneve i magen. Jeg hadde lenge vært syk, veldig syk, men ville ikke innse det selv. Da jeg endelig kom inn på sykehuset kom jeg i rullestol, ute av stand til å gå selv. Jeg har trent meg opp fra å sitte i den stolen, til å klare å karre meg gjennom New York Marathon. Veien dit har vært lang og tung. Blod, svette og tårer er ikke fullt ut dekkende. Men jeg har klart det, og det er jeg stolt av. På grunn av at jeg er blitt syk, må jeg trene. For å klare meg gjennom hverdagen. Men å trene, det er god medisin det, ikke sant;)

Etter jeg ble syk satte jeg meg som mål å gjennomføre et maraton i året. Det gir meg både motivasjon og inspirasjon til å trene året gjennom. I denne bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg trener, hva jeg trener og om hvordan jeg har det. Sånn egentlig.

søndag 31. oktober 2010

Den planlagte rolige treningen

Det ble ikke helt som planlagt. Skulle egentlig trene rolig. Og lenge. Men det ble ikke slik. Jeg er nemlig, hold deg fast, blitt bitt av styrke-basillen...Ikke sånn ordentlig. Ikke sånn at jeg bare må løfte vekter og annet slitsomme greier. Men sånn at jeg må se om jeg klarer å løfte litt mer enn sist. To sider av samme sak, sier du?

Men uansett, det ble en fin økt i dag. Vekter eller ikke vekter.

15 minutters oppvarming på sykkel. Det var jo her den den rolige langkjøringa skulle være, men det ble faktisk kjedelig. Så da var det bare å finne på noe annet.

Og da ble det som følger;

Lat Mach - rekord;)
Benkpress - rekord;)
Mange rygg og mage øvelser

Og så helt avslutningsvis; 20 minutters intervalltrening på mølle.

Og nå, rett hjem for å skremme alle ungene som kommer på døra for å tigge om godterier;)

lørdag 30. oktober 2010

Jeg er ikke redd lenger!

Nå går jeg ut i hundre, og håper det holder til mål;) Og det er artig, for jeg slår mine egne rekorder hver gang jeg trener.

I går, på fredag, trente jeg på elipsemaskin. Det er blitt en stund siden sist. Og i går tråkket jeg til med tunge tak;) Ble skikkelig sliten. Og så ble det noen styrkeøvelser etterpå;

Leg Curl - rekord
Lat Mach - rekord
Vektløft - rekord

Og i dag på lørdag;

Ny rekord på den fortsatt noe uortodokse øvelsen 1000 meter mølle; 7 sekunder raskere enn sist

Og litt styrke:

Flies
Leg Curl
Vektløft
Easy Power Station
Rygg- og mageøvelser

Jeg er veldig fornøyd med helgas innsats. Jeg kjenner at jeg er blitt sterkere i kroppen, etter bare 5 uker med styrketrening. Men for å si det sånn, det er store utviklingsmuligheter der;)

Og så er det herlig å løpe litt fortere for hver gang jeg tester løypa (1000 meter mølle) mi. Grunnen til at jeg klarer det, er at jeg tør å starte litt raskere enn det jeg faktisk er komfortabel med. Og jeg holder til mål, og det er bare artig.

I morgen skal jeg bare trene rolig. En litt lengre økt på mølla, tenker jeg.

tirsdag 26. oktober 2010

Hushovd og Boassen Hagen får konkurranse...

...for jeg har satt ny pers på 24 minutters sykkel... Hm - og denne kan misforstås ser jeg. Det er ikke sånn å forstå at jeg brukte 23 minutter f.eks..men at jeg sykla lenger enn før;)

Jeg måler alt, fordi jeg elsker å slå egne rekorder. Det var det derre med startnummeret jeg automatisk får på meg så snart jeg snører på meg joggeskoa. Eller så snart vi tar frem kortstokken for den delen.

Men jeg slo min forreige rekord med 290 meter! Jeg er så utrolig fornøyd!

Og ellers ble det styrketrening som følger;

Leg Press
Leg Curl
Pulley
Dips

For en fantastisk treningsøkt;)

mandag 25. oktober 2010

Og rekordene står for fall....

Ny rekord på 1000 meter på mølle i dag. 5,4 sekunder raskere enn den gamle rekorden. Jeg føler meg nesten som en verdensmester.

Og rekord på Leg Curl også, så her går det unna dere;)

Dagens økt besto ellers av intervalløkt

6% stigning på mølla og fart 13,5km/t
6 drag av 30 sekunder.

Det høres rimelig enkelt ut, men de to siste draga er jævlige for å si det mildt. Men de er nyttige, og det er kanskje dette som skal til for å få ny rekord på mila i januar.

Det blir kanskje litt vel mye mas om den mila, men det er er viktig mål for meg. Og da må jeg fokusere på det;)

onsdag 20. oktober 2010

På med startnummeret igjen..

En fordel eller ikke? Men jeg får veldig fort "startnummer" på meg når jeg trener. I dag for eksempel var det en fyr ved siden av meg på sykkelen. Han satt hele tiden og kikket bort på mitt display for å se hvor fort  og hvor langt jeg hadde syklet. Og da begynte jeg å se hva han holdt på med også. Og da måtte jeg jo tråkke fortere. Og fortere. Og brattere og brattere ble det. Og så gjorde han det samme, ikke sant. Og du aner ikke hvor sliten jeg var da de 24 minuttene var over. Men, dere, det ble ny rekord! Jeg har aldri syklet så langt på 24 minutter før.

Så jo, det er et fordel å få startnummer på seg. Og jeg får på meg mitt nesten hva det gjelder. Det kan bli litt slitsomt i lengden...

Etter de 24 minuttene gikk jeg på butikken og hamstret frukt, så nå blir det deilig fruktsalat på meg om datteren min i kveld:)

tirsdag 19. oktober 2010

Jeg jubler hver gang jeg vasker treningstøyet!

Ja, jeg gjør faktisk det. For etter at jeg ble syk og fikk diagnosen Churg-Strauss var det slett ikke sikkert at det kom til å skje ofte. Men nå vasker jeg i ett sett;) Og det er herlig!

Økta i dag ble som følger;

24 minutter + 5 minutter på sykkel

Styrke;
Leg press
Leg curl
Lat Mach
Nedtrekk med tau (husker ikke hva det heter...)

Og så etter jeg var skikkelig trøtt og sur i beina heiv meg rundt på en intervalløkt på mølla.
Og jeg ble innmari sliten, jeg må innrømme det. Men det er vel det man ønsker å oppnå når man først bruker mye tid på å trene;)

Ønsker dere alle en fortsatt god kveld;)

søndag 17. oktober 2010

Søndag - siste mulighet for trening denne uka

Motivasjonen var ikke helt på topp i dag, men erfaringsmessig vet jeg at så snart jeg kommer meg i gang med treninga, går det veldig greitt.

Allerede i går bestemte jeg meg for en rolig økt i dag;

24 minutter på sykkel - men tråkket til skikkelig;)
Deretter styrke

Leg press
Leg extension
Pulley
Dibs
Sit-ups
Planken
Flies

Og helt avslutningsvis; 500 meter så fort jeg klarte, på mølla

Og så enkelt var det altså. Selv om jeg egentlig ikke var så motivert. Men som datteren min sier, " Det er når du ikke har lyst til å trene, du skal gjøre det;)"

Kloke ord!

Utrolig fornøyd med selv - atter en gang;)

I går regna det på tvers, det var 1 varmegrad, og det blåste. Og istedet for å sitte inne og nistirre ut i skitværet, klarte jeg faktisk å ta meg en løpetur. Og jeg løp fortere enn jeg har løpt den ruta tidligere. Så jeg er inne i en god stim for tiden. Kanskje jeg faktisk begynner å komme i bedre form? Formen har forsåvidt vært bra lenge den. Utfordingen min har jo vært å klare å løpe fortere. Jeg har fortsatt et stykke frem til den hurtigheten jeg hadde før jeg ble syk, men utholdenheten min er mye bedre nå. Og det er jo kjempebra. Og det ser jeg resultater av nå. Jeg klarer å løpe litt raskere over lengre strekninger, og sluttresultatet blir ikke så ille. Så vi får se om jeg klarer å nå målet mitt om personlig rekord på mila under MSM 8. januar. Jeg tror jeg klarer det, faktisk;) Og da blir jeg utrolig stolt av meg selv. Da er jeg tilbake der jeg var for 2 år siden. Før denne Churg-Strauss invaderte livet mitt.

Men her kommer noen tørre fakta om løpeturen i går;

31 minutter tok turen totalt. Maks-pulsen bar 181 og gjennomsnittspulsen var 164. Så jeg tok meg godt ut på den økta.

Skal forresten få målt maks-pulsen min skikkelig. En tommelfingerregel er jo å ta 220 - alder = makspuls. Og da skulle min bli 177.  Og det stemmer jo ikke for min del. Jeg kommer jo lett opp i 180 slag. Skal høre med PT-Hilde om å få gjort den testen ganske snart.

fredag 15. oktober 2010

Ny personlig rekord!

Ja, jeg har satt ny personlig rekord på 1000 meter. På mølle. Og jeg er så fornøyd. Og jeg får veldig fort startnummer på meg, så jeg vet jo at om et par dager kommer jeg til å gjøre alt jeg kan for å forbedre meg enda litt til. Men det er jo bare bra det.

Ellers var det en flott treningsøkt, og jeg er kan nå med god samvittighet sitte med beina på bordet.
30 minutter på Elipsemaskin
20 minuntter intervalltrening på mølla

Leg press
Pully

Og så var det rett i dusjen. Og så rett i sofaen.

torsdag 14. oktober 2010

Lat...

...planen var å være litt lat idag. Ligge på sofaen med ei god bok og et digert fat med frukt ved siden av meg. Herlig. Men hva skjer? Blir litt rastløs. Og kjenner jeg en anelse dårlig samvittighet? Kan ikke være mulig, tenker jeg. Men det ender med at jeg kler på meg dunkåpe, lue og votter og stikker ut en snartur. En rolig spasertur i snøværet. Egentlig ganske fint. Og jeg fikk rørt litt på meg.

tirsdag 12. oktober 2010

Kjapp og effektiv?

I dag var det mye som skulle skje etter jobb, og jeg måtte prøve å klemme inn litt trening mellom jobb og fotokurs.

Valgte å gå til og fra møte på UNN, og det ble faktisk en times tur til sammen det.

Etter jobb ble det en rask tur på SATS.

10 minutter oppvarming på mølle
Deretter 20 minutter intervall - begynner faktisk å like denne typen trening. Og det er bra, for alle sier jo at det er veldig effektivt;)

Deretter litt styrke;

Leg press
Pulley
Dibs

Og så en kjapp runde i dusjen før det bar avgårde til fotokurs. Kjempestressa. Og da jeg kom frem oppdaget jeg at jeg hadde husket feil hva gjaldt starttidspunkt. Så jeg møtte opp 30 minutter for tidlig. Så mye stress  - helt uten grunn. Men det ble en cappucchino på De 4 Roser da;)

søndag 10. oktober 2010

Utslitt....

Intervall - jeg sier ikke mer...

Vel, jeg får vel kanskje si litt om denne økta også da. Målet med denne økta var i først eomgang å trene litt intervall. Varmet først opp på elipsemaskin i 20 minutter. Deretter 5 minutter på mølla.

Så intervall; 6 drag av 30 sekunder i fart 13,5km/t med stigning 6%. De 3 første fikk lekende lett. Nesten sånn at jeg tenkte at dette ble en tulle-økt. Men det fjerde draget ble tungt. Og det femte vil jeg ikke si så mye om. Og når jeg var ferdig med det sjette holdt jeg på å dø....Det var bare så utrolig tungt. Visste ikke at 30 sekunder kan være så lange.

Og etter 5 minutter med gange på mølla for å roe litt ned avslutta jeg med litt styrke.

Leg press
Leg Curl
Flies
Dibs
Pully

Og da jeg var ferdig hadde jeg holdt på i 52 minutter, hadde forbrent 472 kcal, høyeste puls var 175 og gjennomsnittspulsen var 146.

Veldig godt fornøyd med dagens dont;)

lørdag 9. oktober 2010

Den beste treningsøkta...

det er den du egentlig ikke hadde lyst til, men som du allikevel klarte å dra deg ut på. Og i dag hadde jeg en sånn. Det var mørkt og kjølig, og det regna på tvers. Og så klarte jeg å stikke ut å løpe i 44 minutter. Det er viktig å presisere at det er 44 minutter og ikke 3 kvarter;)

En fin avslutning på en slitsom arbeidsuke

Fredag ettermiddag gjennomførte jeg en super økt på SATS.

20 minutters oppvarming på Elipsemaskin
20 minutters fartslek på Mølla

Det er artig å løpe fort, selv om det bare er i ett minutt i slengen. Og fredag følte jeg at jeg fløy over båndet. Og jeg tenkte et øyeblikk at fy søren, jeg løper jeg som om jeg aldri har gjort annet. Og jeg glemte nesten nervesmertene i foten. Fordi løpinga fikk så utrolig bra.

Og så litt styrke på slutten.

Leg Curl
Lat Mach

Og så var det fredagskveld;) Og jeg kunne spise hjemmelaget pizza med god samvittighet. OK - kanskje ikke i begrenset mengde....

Jeg har jo fortsatt endel "kortison-kilo" jeg sliter med å bli kvitt.

fredag 8. oktober 2010

Trening på en onsdag

Det er fint;) Henger litt etter med postene her ser jeg. Men på onsdag altså, da hadde jeg en ny treningsøkt på SATS. Jeg skjønner at høsten begynner å gjøre sitt inntog her i nord. Hele SATS var full av treningsglade mennesker;)

Min treningsøkt denne dagen;

24 minutter på sykkel
1 km så rask jeg kunne på tredemølle (og som alle vet, det er egentlig ikke så fort)

Deretter følgende apparater;

Legpress
Dibs
Lat Mach

Og så en rekke mage og rygg-øvelser.

Total treningstid 1 time og 2 minutter. Makspuls 176, gjennomsnittspuls 146. Kalorier 517;)

Det er deilig å trene når jeg ikke trener med tanke på et maratonløp noen uker frem i tid. Nå kan jeg en stund trene med en times varighet, og være fornøyd med det.  For det neste målet mitt er jo 10 km under Mørketidsløpet i Tromsø 8. januar 2011. Og da skal jeg løpere mila raskere enn noen gang;)

Jepp.

onsdag 6. oktober 2010

Endelig i gang igjen

OK - det har vært noen vonde dager etter Berlin Marathon. Men på mandag 8 dager etter løpet er jeg i treninga igjen;)

Og det var deilig. Full av energi. Og helt fin i kroppen. Motivasjonen på topp. Kan det bli bedre ? Neppe.

Så mandag 4. oktober står det intervalltrening på programmet. 20 minutter med korte intervalldrag. Og det gikk fint.

Deretter styrketrening;

Pulley
Dibs
Sit-ups/ryggøvelser
Push-ups
Leg extensions
Leg Curl

Og dette gikk også fint.

Enda en gang; det er utrolig godt å være i gang med treninga igjen.
Related Posts with Thumbnails